Perfekti izceptiem kartupeļiem vajadzētu būt kraukšķīgiem, tā vismaz ir norādīts receptēs.
Tomēr izrādās, ka pārcepti un piedeguši kartupeļi var pamatīgi iedragāt veselību.
Lielbritānijas Pārtikas standartu aģentūras (FSA) melnajā sarakstā ir iekļauta arī pārcepta maize.
Aģentūras pārstāvji iesaka atturēties no eļļā vārītiem, ceptiem un grauzdētiem ēdieniem un nepasniegt neko, kas ir tumšāks par zeltaini brūnu krāsu, jo apbrūnēšanas laikā veidojas akrilamīds. Lai no tā izvairītos, aģentūras pārstāvji iesaka izvēlēties kartupeļus, kas ir cepti frī kartupeļu formā nevis šķēlītēs, jo tad virsma, kas var piedegt, ir salīdzinoši mazāka.
Uzzini, kādas slimības risks pastāv, ēdot pārceptus produktus, kā arī vēl citus padomus, kā no tā izvairīties – tas ir ļoti svarīgi!
Lasi vēl: Kā ar kartupeli izgaismot savu istabu uz veselu mēnesi – ietaupi līdzekļus!
Lai lasītu tālāk, šķir nākamo lapu!
Tevi noteikti interesēs
- Pēc 1. augusta šos produktus vairs nevarēs iegādāties – to vairs nebūs iespējams iegādātiesby Rinalds Bergmanis
- Viss sāksies 10.jūlijā un “karstāko” punktu sasniegs brīvdienās: meteorologs Toms Bricis nāk klajā ar laika prognozi šai nedēļaiby Laura Andersone
- Tie bija pavisam citi laiki… Pazīstamais latviešu aktieris Mārtiņš Vilsons atklāj savu uzskatu par to, kāda bijusi dzīve Padomju Latvijāby Laura Andersone