Perfekti izceptiem kartupeļiem vajadzētu būt kraukšķīgiem, tā vismaz ir norādīts receptēs.
Tomēr izrādās, ka pārcepti un piedeguši kartupeļi var pamatīgi iedragāt veselību.
Lielbritānijas Pārtikas standartu aģentūras (FSA) melnajā sarakstā ir iekļauta arī pārcepta maize.
Aģentūras pārstāvji iesaka atturēties no eļļā vārītiem, ceptiem un grauzdētiem ēdieniem un nepasniegt neko, kas ir tumšāks par zeltaini brūnu krāsu, jo apbrūnēšanas laikā veidojas akrilamīds. Lai no tā izvairītos, aģentūras pārstāvji iesaka izvēlēties kartupeļus, kas ir cepti frī kartupeļu formā nevis šķēlītēs, jo tad virsma, kas var piedegt, ir salīdzinoši mazāka.
Uzzini, kādas slimības risks pastāv, ēdot pārceptus produktus, kā arī vēl citus padomus, kā no tā izvairīties – tas ir ļoti svarīgi!
Lasi vēl: Kā ar kartupeli izgaismot savu istabu uz veselu mēnesi – ietaupi līdzekļus!
Lai lasītu tālāk, šķir nākamo lapu!
Tevi noteikti interesēs
- Meteorologs Toms Bricis paredz, ka 24. oktobris būs šīs nedēļas siltākā diena: līdz cik grādiem gaiss iesils
- “Nekad iepriekš nebiju uzdrošinājies…”: latviešu dziedātājs Miks Galvanovskis saņēmis īpašu atļauju no paša Maestro Raimonda Paula (+ VIDEO)
- Jurists paskaidroja, kāpēc likumsargi vienmēr lūdz viņu nefilmēt un noņemt kameras – no kā viņi baidās
- Vai jūs arī tos izmetat? Nevajag tā darīt – visnoderīgākais mēslojums stādiem un dārziem
- Kodes no šī dabīgā līdzekļa baidās kā no uguns – ielieciet savā skapī, lai saglabātu savas iecienītākās lietas, kažokādas un apavus
- Ziemas prognoze: kuros reģionos būs rekordaugsta temperatūra un pat sausums